neovisna informativna mreža građana Kutine
kutinanews
Anketa
ZA KOJU BISTE STRANKU DANAS GLASOVALI U KUTINI?

VRIJEME
Anketa
Želite li surađivati s "kutinanews" i podržavate li ovaj blog?NEWS
Nema zapisa.
INFO

KUTINANEWS NEOVISNI BLOG GRAĐANA KUTINE :::PRITISCI NA KUTINANEWS NE PRESTAJU, DIO KUTINSKIH POLITIČARA ŽELI PROVODITI CENZURU, NAKON OBJAVE NIZA NJIHOVIH ŠTETNIH I LOŠIH POTEZA ZA KUTINU::::PRIOPĆENJEM ZA JAVNOST PRIZNATA PROPAST PROJEKTA ECOGARDEN, TRAŽI SE POLITIČKA ODGOVORNOST KUTINSKIH VLASTI I GRADONAČELNIKA ANDRIJE RUDIĆA::::IZNIMNO LOŠA I VLAŽNA GODINA BRINE I VINOGRADARE I VINARE:::KUTINSKE VLASTI SDP I HNS, VRŠE DEVASTACIJU GRADSKE BLAGAJNE, PODUZEĆA I USTANOVA ZAPOŠLJAVAJUĆI SVOJE KADROVE BEZ IKAKVE POTREBE, NA TERET PRORAČUNA I TVRTKI::::AMERIKANCI NUDE HRVATSKOJ MOGUĆNOST DOBIJANJA 20-TAK TRANSPORTNIH HELIKOPTERA BLACK HOWK, ZA UZVRAT , MI BISMO TREBALI 14 SVOJIH HELIKOPTERA RUSKE PROIZVODNJE DATI UKRAJINCIMA??:::NIKAD GORE LJETO, KIŠE, POPLAVE, NEVRIJEME, UNIŠTILO I PREPOLOVILO URODE::::KUTINSKI GRADONAČELNIK ANDRIJA RUDIĆ OD DOLASKA NA VLAST IŠAO NA VIŠE SLUŽBENIH I NESLUŽBENIH PUTOVANJA NEGO SVI NJEGOVI PRETHODNICI I TO U VRIJEME NAJVEĆE KRIZE::::

KUTINANEWS:::: :E-MAIL:KTKANAL@GMAIL.COM ČITAJTE NAS I NA FACEBOOK STRANICAMA, TE VERZIJU NA WORDPRESS.COM

Blog
ponedjeljak, rujan 29, 2014


Već tri dana raskršće pored “Helešya” iziskuje popriličan oprez, posebice pješaka,l jer iz nekoga razloga semafori ne rade. Žuta žmigajuća svjetla su doduše uključena, no ostala ne. Radi li se o pokuŠaju da se smanji gužva i ubrza protočnost prometa, ili je to još neko genijalno rješenje još genijalne gradske vlasti, nije nam poznato. Možda zaposle još ponekog stranačkog druga kao kontrolora prometa? No šalu na stranu, građanima preporučamo oprez, jer prometna (ne)kultura u Kutini je svakim danom itekako uočljiva, od prelaska vozila preko pješačkih prijelaza bez zaustavljanja, pa čak i usporavanja vozila, prolazaka kroz crveno svjetlo, pa do sumanutog ponašanja pješaka, koj prelaze preko raskršća ne gledajući je li uopće zeleno za njih, istrčavanja mimo pješačkih prijelaza, okupljanje pored njih i slično…

kutinanews @ 18:28 |Komentiraj | Komentari: 0
Da je Hrvatska zemlja koja je samo na papiru uređena , demokratska i pravedna i socijalna država , jasno je već i vrapcima na grani. Svaki smo dan svjedoci kako tisuće građana žive u strahu i neimaštini pod ovrhama, dok pojedinci unatoč ovrhama, blokiranim računima slobodno rade, ne izdaju račune voze skupe automobile, a policija čak ni ne smije pokucati na vrata takvih ljudi. Također smo svjedoci kako su sudstvo, državna odvjetništva i druge institucije vrlo spore i neučinkovite kada treba istražiti, ili sankcionirati državne službenike, lokalne i ostale političare koji s osmjehom na licu i srednjim prstom upućenim građanima, neometano troše novac poreznih obveznika, doslovno se poigravaju gradskim tvrtkama i rade što hoće. Sve više građana svoja pisma i molbe upućuju na adresu Kutinanews mreže u očajničkom pokušaju da se izbore za pravdu, ne znaju kamo , ni kome da se obrate za pomoć. Danas je stiglo i pismo jedne čitateljice koja se boji da svoje zarađene , a neisplaćene plaće nikada neće vidjeti. Pismo ćemo objaviti , a ukoliko ima onih koji mogu pomoći, dati pravni savjet, ili ispitati slučaj, molimo da gospođi i pomognu.Evo imam i ja jednu temu za vas NEISPLAĆENE PLAĆE KOD POSLODAVCA ,,KUTINA DRVO,,ŠARTOVAC jer po meni ovakva firma koja ne isplaćuje plaće ,ljudima podijele otkaze sa isprikom NEMA SE ,nitko ne pita majku troje djece kako će ih iškolovati i dati za gablec .Pisali smo i nadležnima kao što su porezna i inspektorat rada , ali njih ne zanimaju naše ne isplaćene plaće njih samo zanima kako će njima stisnuti kaznu i od čega će je naplatiti, inspektorat mi je odgovorio da sumljaju da ću ikad naplatiti svoje plaće ,a porezna se nije ni oglasila .Pa mene zanima kako mogu pričati o nekim zakonima a oni ih sami ne provađaju i ne izlaze u inspekciju jer gore navedena firma i dalje radi i prodaje dva ali bez računa .Dalo bi se još toga puno pisati ,ali ne znam dali ima vajde . Molim vas ako netko ima takvo ili slično iskustvo neka mi pomogne jer ja više ne znam kome . Ja sam kao i vi porezni obveznik i plaćamo sve te u ministarstvu i općini a nitko nam kao ne može pomoći .Čemu će nam oni ako moramo sve preko odvjetnika i privatnim tužbama zar je to još jedno dodatno izbijanje novca iz đepa kojega i onako nemamo .Pa ako netko iz porezne bude ovo čitao molim vas da se pozabavite tom firmom jer vas muljaju kao i nas .

Natalija Šnajder

Eto, dragi čitatelji , još jedna tužna priča , kakvih je svakodnevno sve više i više. U uređenoj i pravnoj državi nije moguće raditi i ne dobiti plaću, nije moguće da se stotinama tisuća građana uskrate sva prava zajamčena Ustavnom, dakle pravo na rad i život dostojan čovjeka, te se onda te iste obespravljene građane progoni, uzima im se sve što su stekli i imaju i izbacuje na cestu. Hrvatska danas je kao Država sa svojim političkim i inim elitama neprijatelj svom narodu, a ne domovina i majka, prije zla maćeha i tvorevina koja siše krv i duše svojim građanima, koji dijele krivicu za to, jer nemaju snage ni petlje za ulicu i korijenite promjene ovakvog sustava i mentaliteta društvenog odnosa prema svemu. Zemlja smo u kojoj vladaju ljudi bez ikakve moralne i zakonske odgovornosti, a tome u prilog svjedoči i činjenica da će Saborsku plaću dobivati i ondje po svemu sudeći sjediti Marina Lovrić Merzel, dakle o Zakonima će raspravljati sudjelovati u njihovom donošenju osoba optužena za miljunske pronevjere na štetu građana i te iste države, k tomu ona nije ni jedini takav slučaj. Pa onda vi vjerujte u ovakvu zemlju i nemojte otići ako vam se pruži prilika raditi i živjeti van granica ovakve sulude tvorevine, kojoj su sami njeni stanovnici dali ime Apsurdistan.

kutinanews @ 18:26 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, rujan 26, 2014


 

Tema o kojoj pišemo u ovoj kolumni, zaista se nametnula, nedavno, kada su krajem ovog kišnog ljeta našem suradniku prišao Mađarski par turista koji su na proputovanju zastali u Kutini. Lošim, ali razumljivim engleskim gospodin u ranim 40-tima upitao  je ima li negdje u gradu neki dobar restoran. Na žalost odgovor je morao biti NE, jer pitanje je bilo sasvim jasno, ima li ovdje neki dobar restoran, ne zalogajnica, fast food… već restoran. Doista Kutina po mnogo čemu polako zadnjih godina gubi  urbana obilježja grada, pa tako i u činjenici da zaista u širem krugu, nema onoga što bi se moglo nazvati finim, ili barem, prosječnim restoranom. Znate, ugodna ambijent, solidan izbor jela, u što je uključeno barem dvije juhe, nekakav desert, glavno jelo, od kojih bi jedno trebalo biti specijalitet kuće. Do prije nekoliko godina nešto što bi se moglo nazvati restoranom, djelomice po ambijentu, djelomice po menu, bio je “Kod Štefa”..zatvoren je. Jedini pravi restoran, kratko vrijeme bila je “Stara Kutina” u okviru jedinog hotela u gradu.. ni taj više ne funkcionira. Pojam restorana , ne treba nužno, niti je pravilo biti, neko skupo , otmjeno mjesto za elitnu klijentelu.

Restoran koji zaslužuje naziv , odnosno tu kategoriju objekta, može biti pažljivo uređen ambijent, bez glasne glazbe, bez, ili sa vidljivo izdvojenim mjestom za pušaće, ugodnom rasvjetom, koja može puno doprinjeti ambijentu, a ono što je najvažnije s barem desetak jela koja u svakom trenutku možete naručiti da vam se priprave u razumnom vremenu. Restoran također treba imati kompletni meni, što ga razlikuje od uobičajenih zalogajnica koje nude gablece i jela po narudžbi, svugdje ista dosadna..i uglavnom pripremljena na brzinu.  Uz izbor glavnih jela, trebalo bi moći naručiti isto tako barem dvije do tri vrste juhe, od bistrih do krem juhe, restoran mora nuditi i nekoliko vrsta salata, priloga, specijalitet kuće koji smo spomenuli, mora imati nekakav “štih”, prepoznatljivost. Isto tako mora biti prilagođen i djeci..vegeterijancima itd..  U restoranu mora raditi barem jedan majstor kuhinje, glavni kuhar, znalac koji voli svoj posao, radi ga vješto i dobro je plaćen za to. Može li se Kutina nazvati punim pravom gradom, ako nema ni jedan jedni, makar solidan ili prosječan restoran? Može li takav objekt s takvom ponudom opstati u ovakvim uvjetima u kojima se Kutina nalazi, dakle socijalno i gospodarski vrlo teškoj poziciji? Moglo bi se o tome danima razgovarati.Osim krize, dio krivice nalazi se i u našim lokalnim poduzetnicima, koji nemaju osjećaj za dugotrajno ulaganje i postepeni povrat uloženog. Jer restoran nije posao na hoo ruk, treba vremena da se stvori rejting, da se privuku mušterije, da se pronese glas, a za to je potrebno imati prije svega ljude i ponudu, i te ljude dobro platiti. U restoranu je glavna osoba kuhar, te osoblje, a ne nužno ambijent i položaj restorana. Kod nas u Kutini vlada copy cat smisao za biznis, pa se tako otvori nekoliko zalogajnica koje nude potpuno istu hranu..naravno s obzirom na kupovnu moć građana, dio njih vrlo brzo propadne. Tako u Kutini ima pekarnica, kao da smo u najmanju ruku Frankfurt na Maini, frizerskih salona i praznih kafića, ali nema mjesta gdje biste mogli izvesti jednom mjesečno djevojku, suprugu, ili prijatelje, ukoliko ste u mogućnosti, ili obaviti obiteljski ručak, a da zbog toga ne bankrotirate. Neki naši novopečeni privatnici smatraju da ako ugrade u prostor puno skupog materijala, drva, nerđajućih metala i mramora, te na ulaz u objekt stave natpis restoran, te neko zvučno ime, moraju tanjur juhe naplatiti više nego što iznosi cijena tri pečena pileta u trgovačkom centru, ili naplatiti ručak barem 300 kn po osobi. To nije točno. Restoran može nuditi niz ukusnih i maštovitih jela, po čak nižoj cijeni od ponekih zalogajnica, jela moraju biti ukusna, pripremljena od kvalitetnih namirnica koje također ne moraju biti skupe  ukoliko imate svog stalnog dobavljača.

Važno je i da se ponuda jela ne svede na pržene krumpiriće, ćevape, zagrebački i bečki odrezak iz leda i slično. Mnogi gradovi siromašniji i manji od Kutine imaju restoran…dakle problem je očito u nečemu drugom. Kako god..ali odgovor turistima s početka priče, bio je točan, NE, Kutina trenutno nema restoran. Je li to rizično poslovno ulaganje u ovakvom gradu? Dakako da je s obzirom na sve. No nije li rizično ulaganje otvoriti pekarnicu tik do dvije pekarnice u kvartu kojim prolazi nekoliko ljudi dnevno? Nije li rizično otvoriti kafić pored 50 kafića i u njemu ne  nuditi ništa osim glasne muzike iz jke boxa, te tri vrste piva? Sve je to svakodnevnica Kutine..možda se netko odvaži i otvoriti restoran i vratiti dio urabnog štiha Kutini..uspjeh je relativna i riskantna stvar u Hrvatskoj..no ako vam se poklope sve zvijezde, te ne krenete u posao s mišlju o brzoj zaradi, lošoj usluzi, slabom plaćanju radnika i slično..trebalo bi biti perspektive….

kutinanews @ 21:51 |Komentiraj | Komentari: 0


 

Ma koliko se hrvatski feudalci, što znači političari i ostala izopačena krema posrnulog društva tješila kako u tome nema neke istine, ankete ipak vrlo precizno pokazuju raspoloženje naroda. A narod je čini se jednu od dvije najveće hrvatske partije SDP opako kaznio, jer je prvi puta unazad 20 godina ova stranka pala na treće mjesto sa svega 17% potpore građana, a prestigla ju je stranka koja je programski zapravo većini ljudi nepoznata , Orah Mirele Holy. Orah je sada preuzeo ulogu laburista od prije nekoliko godina, građani jednostavno uporno traže treću opciju, ne želeći više svoje glasove davati ni HDZ-u , ni SDP-u. U Kutini su građani želji također promjenu, no čini se kako prevareni kao nikada prije od osamostaljenja države do danas. SDP u Kutini, a posebno prvi čovjek grada, gradonačelnik Andrija Rudić, u samo 14 mjeseci pokazali su i dokazali kako nitko više za ovu političku opciju ne bi trebao glasovati do kraja postojanja Kutine. Slobodni smo bez ikakvog ustezanja reći nakon pomnog  praćenja rada SDP-ove koalicije u Kutini, kako bi najbolji mogući potez ljudi koji sada vode grad bio, da daju neopozive ostavke i povuku se zauvijek iz javnog rada i djelovanja , posebice iz politike. Za takav potez potrebna je odgovornost, savijest i svijest o svojim postupcima, a današnji politički  vođe ovog grada, nemaju niti jednu od tih ljudskih kvaliteta, čak ni u tragovima, dakle očito će se građani morati boriti sami da s lica Kutine odstrane  sramotu i tumor, kakav egzistira u obliku lokalne izvršne vlasti od prije 14 mjeseci. SDP je u Kutini pod vodstvom A.Rudića i njegovih suradnika,  iznevjerio sve moguće nade građana u bolje sutra. Bez ikakve ideje osim osobnog šepurenja, igranja vlasti, demagogije i neviđene arogancije, kojom pokušavaju sakriti potpunu nesposobnost i niz nemoralnih radnji, od kojih se javnost grozi…tako danas izgleda kutinska gradska vlast. Doznajemo kako će se na gradskom vijeću probuditi i uspavana oporba, koja se do sada nije pokazala u pravom svjetlu, pa tako naš izvor kaže, kako će pitanja o sada već zaista drskom i bezobraznom prešućivanju na koji se način punio bazen i otkuda novca, te postoje li doista sponzori, doći iz redova između ostalog i HDZ-a, ali i pitanja o krajnje degutantnom zapošljavanju na račun građana pojedinaca poput onih opisanih u prošlom tekstu, našeg kolege, o ECOgardenu, o tome tko plaća i koliko stoje bezbrojna putovanja Andrije Rudića, Jasminke Molnar, Damira Petravića, Josipa Marića, Nikole Domitrovića, te ostalih novouhljebljenih stranačkih , uglavnom dama?? Tragedija je jedina riječ kojom bi se mogla opisati neviđena bahatost kutinske vladajuće garniture, koja troši, putuje, naslikava se, leti, plovi, vozi, troši u vrijeme kada mnogi građani svojoj djeci ne mogu kupiti igračku koju dijete priželjkuje. Sjetite se  slike djece na sjeveru Kutine koja stoje na nevremenu u svibnju, a kojoj gradonačelnik jednim potezom neće osigurati krov nad glavom dok čekaju autobus, već na koncu to učine mještani. Tu sliku ćemo stalno ponavljati i potrebno bi bilo da bude izvješena na jumbo plakatu ispred zgrade gradske uprave, da se kad dolaze na posao, naši lokalni dični grofovi i njihova svita podsjete gdje žive i koga su izdali.

kutinanews @ 21:48 |Komentiraj | Komentari: 0
 Naime od srpnja je stupila na snagu nova sistematizacija tvrtke Eko Moslavina d.o.o.. Pogledom u sistematizaciju već unaprijed možete zaključiti da su namjerno izmišljena radna mjesta kako bi se mogli uposliti novi ljudi koji će sisati novac tvrtke i osigurati glasove u vijeću, a u konačnici će vjerojatno Eko Moslavina d.o.o. zapasti u financijske probleme jer za upošljavanje u prvom krugu dvoje upravitelja M.Mišljena i B.Rumišeka te samostalnog ekonomskog referenta Irene Pendl te administratora te portira J.Božića koji je bratić od J.Marića, jer jedna portirka je prešla na više plaćeno radno mjesto,zatim šestog radnika na odlagalištu T.Krznarića Eko Moslavinu će to na godišnjoj razini koštati malo manje od milijun kuna u neto plaćama,povećanju plaća postojećim radnicima, uredskom materijalu, mobitelima i dr.! Uistinu je krajnje jadno u današnjoj krizi na ovako podmukao način izmišljati radna mjesta kako bi se osigurali glasovi u vijeću. Prije više od godinu dana na snagu je stupio Zakon o otpadu a ovi kvazi stručnjaci uistinu pojma nemaju o tom području što se može vidjeti i iz njihovih životopisa jer jedan upravitelj završio višu prometnu, a drugi je SSS stručne spreme točnije automatičar. Dakle, vidimo da se za današnje prilike radi o veoma visokim plaćama a poveznica za sve ove ljude koji navodno trebaju doći u tvrtku su glasovi u gradskom vijeću Kutine.Također možete vidjeti da se u financijskom dijelu nije ništa mijenjalo a sadašnji ljudi koji rade u financijskom sektoru će zasigurno osigurati jednu sigurnu ruku u gradskom vijeću.U smislu novog Zakona o otpadu Eko Moslavina nije započela nikakvo unapređenje tvrtke u smislu obaveza izgradnje reciklažnih dvorišta i sortirnica otpada tako da uistinu ne razumijemo što će ovi novi ljudi tamo radit, osim što će trošit novac tvrtke!? Vijećnici, preuzmite odgovornost svojih funkcija i pitajte kako će Eko Moslavina podnijeti toliki trošak stranačkog upošljavanja!?
Već smo pisali i o križaljci u vijeću, ali svakako vijećnike treba podsjetiti na odgovornost zbog izglasavanja prijedloga na GV.Pročitajte kratki podsjetnik:
Davor Borić, nezavisni- napredovanje supruge kao zamjenice pročelnika, šogor je drugi nezavisni gradski vijećnik Davor Pranić,
Vladimir Mičetić, HSP- raspisan natječaj u UO za društvene djelatnosti kako bi se progurala osoba bliska redovima HSP-a., a ljetos je bio raspisan natječaj u UO za kom.sustav i prostorno građenje za koji se već početkom godine znalo da će gospođa M.Šivak bliska redovima SDP-a dobiti posao.,
Vladimir Rumišek, HNS- pokušavao je još od ljeta 2013. godine zaposliti sina kao direktora tvrtke Eko Moslavina d.o.o. no to mu nije uspjelo jer nije dovoljno poznavao odluke gradskog vijeća ( što je čudno jer je dotični gradski vijećnik) u kojima su se propisali uvjeti koje mora ispunjavati osoba koja se bira za člana uprave. Nakon što mu je to propalo sina upošljava u Eko Moslavini d.o.o. na mjestu upravitelja sa prosječnom neto plaćom oko 7.000,00 kn, iako je sin već dobio otpremninu iz nekadašnje Moslavine d.o.o. Možda je bitno spomenuti da je HNS-ov Filip Jankovski vlasnik tvrtke CROT a njegova supruga radi u MRAV-u.,
Đuro Petrinec, HDRS-zar je potrebno išta drugo reći osim Petrinec servis!
Krunoslav Hafner, DSU- snaha radi kao pravnica u Eko Moslavini d.o.o. i trenutno je dobila povišicu plaće, od snahe majka radi sa SSS u Eko Moslavini d.o.o.sa plaćom većom od upravitelja a njezin dugogodišnji kolega je postao pomoćnik direktora za financije tako da će ovaj trojac zasigurno osigurati da K.Hafner podržava odluke gradonačelnika na vijeću,
Miodrag Mišljen, SDP vijećnik, radio je do 2009.godine u Selku d.d. kao poslovođa, a zatim je otišao u tvrtku u Garešnicu na poslove poslovođe i voditelja, trenutno zaposlen u Eko Moslavini d.o.o. kao stručnjak za otpad sa SSS, točnije gradsko odlagalište, sa plaćom upravitelja kao i sin gradskog vijećnika V.Rumišeka,
Dunja Podvalej, HNS- podržava u svemu odluke vijećnika V.Rumišeka,
Dara Bursik, SDP- podržava u svemu odluke vijećnika V.Rumišeka.
Da prebrojimo koliko glasova mimo SDP-ovih i HNS-ovih ima A.Rudić sa ovakvim kadroviranjem? Ne trebamo brojati jer je sigurno da si je osigurao većinu.Eko Moslavinom d.o.o. si je A.Rudić osigurao ulaznicu u obliku Slavka Sokola za još tri godine mandata.
Ne zaboravimo i kratki podsjetnik na propali projekt Ecogarden:
Srpanj 2013.- u sudskom registru vidljivo osnivanje tvrtke Ecogarden d.o.o. vlasnika Branislava Đerića iz Beograda na čelu sa direktorom Esadom Halilovićem Pastuovićem,
Srpanj 2013.-pregovori Esada Halilovića Pastuovića sa gradonačelnikom Andrijom Rudićem oko izgradnje plastenika paradajza i spalionice sječke i otpada,
Ožujak 2014.-raspisan prvi natječaj za zakup i pravo građenja na zemljištu tvrtke Eko Moslavina d.o.o.. Na inzistiranje A.Rudića natječaj se objavljuje samo na web stranici Eko Moslavine d.o.o. i oglasnih ploča jedinica lokalne samouprave. Na natječaj ne pristiže niti jedna ponuda,
Travanj 2014.-ostavka direktora Mije Šepaka zbog Ecogarden d.o.o., imenovanje A.Cvrtila direktoricom Eko Moslavine d.o.o., raspisivanje drugog natječaja za zakup i pravo građenja na zemljištu tvrtke Eko Moslavina d.o.o.. Na natječaj pristiže samo ponuda tvrtke Ecogarden d.o.o. za zakup i za pravo građenja.
Komisija za otvaranje ponuda otvara ponudu tvrtke Ecogarden d.o.o. i donosi zaključak da ponuda za pravo građenja od tvrtke Ecogarden d.o.o. nije potpuna.
Nakon otvaranja ponuda komisiji pristiže zakašnjela uplata jamčevine tvrtke Ecogarden d.o.o. zbog dojave Esadu Pastuoviću Haliloviću da naknadno uplati jamčevinu.
Komisija ne popušta i ne priznaje naknadnu uplatu jamčevine.
Odluka o prihvaćanju ponude na inzistiranje A.Rudića ide na gradska vijeća Kutine, Popovače i V.Ludine gdje se nakon maratonskih rasprava na vijećima prihvaća nepotpuna ponuda tvrtke Ecogarden d.o.o..
Skupština odnosno vlasnici Eko Moslavine d.o.o. donose odluku o prihvaćanju ponude tvrtke Ecogarden d.o.o. iako natječajna dokumentacija nije bila u skladu sa raspisanim kriterijima natječaja.
Nadzorni odbor Eko Moslavine d.o.o. traži dodatna pojašnjenja o tvrtki Ecogarden d.o.o. i ne prihvaća odluku o prihvaćanju ponude tvrtke Ecogarden d.o.o.,
Svibanj 2014.-ostavka direktorice A.Cvrtila zbog donošenja odluke gradskih vijeća jedinica lokalne samouprave i Skupštine Eko Moslavine d.o.o. da se prihvaća nepotpuna ponuda za pravo građenja tvrtke Ecogarden d.o.o..
Radnici i sindikat Eko Moslavine snimaju reportažu na gradskom odlagalištu Kutina u kojoj izjavljuju da su nezadovoljni sa događajima i postupcima vladajućih i da su potpisali peticiju protiv davanja u zakup i pravo građenja zemljišta tvrtke Eko Moslavina d.o.o..
Gradonačelnik A.Rudić zabranjuje prikazivanje priloga u vijestima lokalne televizijske postaje Mreža tv.
Konstantne blokade i cenzure radnika Eko Moslavine d.o.o. po svim medijima.
U javnosti se objavljuju samo izjave gradonačelnika A.Rudića.
Skupština Eko Moslavine tek 15.05. 2014. poništava odluku o prihvaćanju ponude za pravo građenja tvrtke Ecogarden d.o.o. i donosi odluku o raspisivanju trećeg natječaja za pravo građenja.
A.Rudić razrješuje direktoricu Eko Moslavine d.o.o. dužnosti. Imenovanje umirovljenika Slavka Sokola na mjesto direktora Eko moslavine d.o.o.
15.svibnja 2014.-na web stranicama tvrtke Eko Moslavina d.o.o. objavljen treći natječaj za pravo građenja na zemljištu tvrtke Eko Moslavina d.o.o..,
Lipanj 2014.-na treći natječaj pristigla je samo jedna ponuda tvrtke Ecogarden d.o.o..
Jamčevina je uplaćena u iznosu od 12.503,92 kune a ostali dio u iznosu 110.000,00 kuna uplaćuje tvrtka Elektrocentar Petek d.o.o..
Skupština Eko Moslavine d.o.o. i vijeća jedinica lokalne samouprave prihvaćaju ponudu tvrtke Ecogarden d.o.o..
Potpisuju se Ugovor o pravu građenja, Sporazum o poslovnoj suradnji oko izgradnje mosta i ceste između Eko Moslavine d.o.o.,Ecogarden d.o.o. i grada Kutine.,
Srpanj 2014.-tvrtka Ecogarden d.o.o. ne dostavlja u roku 30 dana bankovnu garanciju i sklopljen ugovor o pravu građenja i zakupu zemljišta tvrtke Eko Moslavina d.o.o. se raskida.
Natječaj se mora ponoviti četvrti put?
Rujan 2014. Priopćenje za javnost u koje je A.Rudić svakako uvrstio i J.Miškovića i D.Pavlovića kao suvlasnike Eko Moslavine d.o.o. da je Ecogarden d.o.o. ugrozio investiciju i ogroman trud Kutine, Popovače i V.Ludine.Tko će preuzeti odgovornost za događaje?
Od strane vladajućih ne dolazi nikakav odgovor što će bit sa investicijom koja je trebala zaposlit bar 120 kutinćana i zašto se dopustilo raspisivanje tolikih natječaja prije no što se provjerilo tko je Esad Halilović Pastuović i zašto su se na tolike natječaje trošili novci građana koji jedva spajaju kraj sa krajem pokušavajući preživjeti a u isto vrijeme pojedinci bahato kadroviraju, zapošljavaju i troše novce običnih smrtnika i obmanjuju građane sa informacijama o sigurnom investitoru.I hoće li opet doći do smjene direktora sad već kontraverzne tvrtke Eko Moslavine d.o.o.?

kutinanews @ 14:24 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, rujan 24, 2014
 Kutinski trojac koji je u samo 14 mjeseci doslovno magistrirao i doktorirao  demagogiju danas je održao tiskovnu konferenciju, pogađate radi se o pročelnici za društvene djelatnosti Jasmini Molnar, koja dolazi u paketu sa predsjednikom gradskog vijeća Nikolom Domitrovićem i gradonačelnikom Kutine Andrijom Rudićem, svi iz SDP-a naravno. Razlog tiskovne je najava čak dva gradska vijeća u kratkom vremenskom razdoblju, te malo hvalisanja projektima koji su nekim normalnim  uvjetima i u zemlji i gradu visokog standarda normalna stvar, ali nikako ne i u Kutini. Jedan dio tiskovne bio je posvećen  priči o školstvu mladima, projektima, udrugama , a drugi dio o udrugama, mladima, projektima i koncertima, a treći o mladima, koncertima, novim udrugama i Mravu. Režimski članak s hvalospjevima možete pročitati na http://www.kutina.hr. Naravno da se taj isti trojac uopće ne osvrće na aktualnu situaciju u Kutini, a o stanju nezaposlenosti, užasnom stanju gradskog proračuna, načinu na koji se napunio bazen i koji gradonačelnik i dalje drži u tajnosti , propasti projekta Ecograden, zapošljavanju stranačkih ljudi na štetu grada i građana, nije ni dotakao.

Sve je jasnije, a po javnim nastupima i sigurno, da gradska izvršna vlast živi u jednoj sasvim drugoj dimenziji od one u kojoj se nalaze građani i grad Kutina. Niti jedan jedini projekt, nikakav potez o kojima govore gradonačelnik i njegova dva vrhunska stručnjaka za prodaju magle, ne donosi ni jedno radno mjesto u proizvodnji, otvaranje ni jednog novog radnog mjesta u realnom sektoru, nikakvo rješenje za povećanje standarda građana. Koncert za dan grada je također najavljen i on bi trebao privući mlade, nastupit će tako sjajan splitski bend TBF, koji će grad stajati najmanje 25 tisuća kuna, prema cjeniku tog benda. Očito je da gradonačelnik Kutine radi ono što je uvijek i radio, koketirajući s mladima, kao primjer, glazbenika, rockera, aktiviste, koji razumije potrebe mladih , pokušava među mlađom populacijom osigurati glasove i svoj politički opstanak, zanemarujući ono u čemu nema nikakvog iskustva, a to je egzistencijalne potrebe građana, jer posao, proizvodnja ekonomski rast dovode u konačnici do općeg zadovoljstva građana, pune gradsku blagajnu  i u konačnici imaju za rezultat zadovoljne mlade, koji imaju posao, perspektivu i na koncu novac i potrošačku moć za slobodne aktivnosti, koncerte piće, provode…

No tko uopće očekuje da sit razumije gladne u ovoj zemlji, ili da životnu mudrost onoga tko svojim rukama stječe svoj imetak i kruh, dijeli onaj tko živi na društvenim jaslama u paralelnom svijetu gdje se ne osjeća zadah krize, siromaštva, neimaštine i svakodnevne borbe za opstanak. Gradske vlasti se jednostavno oglušuju o stvarnost i o činjenice, jer otvaranje prostor za mlade, je dobar i potreban projekt, no ne i projekt koji će zaustaviti negativne trendove u kutinskom društvu, iseljavanje, nedostatak perspektive i slično. Zašto gradonačelnik i njegovi demagozi nisu ni riječ rekli o katastrofalnim potezima kojima su kroz političko zapošljavanjem niz tih istih mladih o kojima pričaju gurnuli na put i iseljavanje iz Kutine, zašto su na cesti ostavili mnoge sposobne mlade, ali su zaposlili svog stranačkog kolegu koji bez ikakve savijesti i morala, troši gradski novac u tvrtki EKO Moslavina, ne radeći ništa osim što po sat dva sjedi u kancelariji, a onda obilazi kafiće i odlazi na gablece…?? I danas smo sreli Miodraga Mišljena (SDP) zaposlenog na račun grada, dizača ruke u gradskom vijeću, kako za vrijeme radnog vremena šeće gradom, sav važan i ponosan što ima tu privilegiju bez ikakvog srama oduzeti nekome posao, iako je posao imao i pozdravljati još ponosnije sa zdravo druže!!!

Naravno da ni riječi nije bilo o tome na koji će se način pokrpati rupa u proračunu koja je nastala kao posljedica zapošljavanja stranačkih ljudi bez ikakve potrebe, odlazak više od 500 radnika Petrokemije na zavod za zapošljavanje , ili prijevremene mirovine, nedostatak novih radnih mjesta i povećanje nezaposlenosti. Nikada nije dosta pisati i govoriti o tome, jer to je ono što zanima građane. Kako će gradonačelnik Kutine objasniti mještanima sa sjevera Kutine, da mu nije prenapregnuće proračuna platiti 25 tisuća kuna za koncert za svoje potencijalne birače, ali mu je problem djeci koja kisnu i stoje na cesti osigurati krov nad glavom dok čekaju autobus? Kako će objasniti stotinama nezaposlenih, obespravljenih i tužnih  građana, da je perspektiva zabava na novom gradskom trgu, ples, putovanja i halabuka, i kako na taj način platiti račun za grijanje, knjige za školu, hranu??? Hoće li im to objasniti možda pročelnica Molnar, ili Nikola Domitrović, koji se nalazi u nebrojenom  broju nadzornih odbora, uprava, vijeća?

Kutinanews je glavni problem vladajuće oligarhije, jer ukazuje na probleme koji muče ljude u stvarnom svijetu, koji govori i ukazuje na nepravde, na nepotizam, omalovažavanje građana i njihovih potreba, o šikaniranju onih koji se usude ukazati na protuzakonitosti, na nemoral, na zloupotrebu položaja…na sve ono što muči običnog čovjeka kojega su takvi poput kutinske izvršne vlasti doveli do ruba ludila i krajnje bijede, zbog čega se napušta grad i zemlja čim se ukaže prilika. Mjesecima prije bilo kakvih natječaja, pojedinci iz HNS-a i SDP-a, govorili su na kavama i u svojim kružocima gdje će biti zaposleni, tko će gdje dobiti radno mjesto, na koji način.. o tome svemu trebalo bi se šutjeti i “lamrdati” o udrugama mladih, plesovima, kulturnim suradnjama s pola Europe u vremenu kada je život neizvjesan do bola, kada se zatvaraju obrti, zalogajnice, kafići,  stoji u redovima na zavodu za zapošljavanje kao dio statistike… Kako djete nezaposlenog čovjeka s kreditima i ovrhama može upisati visoku poslovnu školu, kada i nakon svih vaših silnih subvencija istu mora platiti barem 18 tisuća kuna i gdje će se to zaposliti, kada niste otvorili ni jedno jedino radno mjesto, osim onih izmišljenih na teret sirotinje i račun grada, drugovi?

Budite sigurni da glas građana, glas potlačenih i umornih od “lamrdanja” kutinske izvršne vlasti koja nije učinila ništa da u jednom postotku Kutinu izdignu iz gliba i blata, ni nadalje nećete čuti nigdje no ovdje, na Kutinanews mreži koju čine sami ti građani. Građani koji plaćaju režimske medije da bi na njima gospoda i drugovi iz izvršne vlasti mogli sami sebe naslikavati i raditi svoju osobnu promidžbu i prikazivati lažnu sliku nepostojećeg svijeta blagostanja i uživanja, svijeta u kojemu samo oni i to na naš račun žive i uživaju…za sada.

kutinanews @ 17:49 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, rujan 23, 2014


slika preuzeta s http://www.petrinjskiradio.hr

Prvi dan jeseni, nakon ljeta kojega nije ni bilo, donio je uz svjež dan i još svježiju noć, i konačni popis kandidata za sljedećeg župana Sisačko-moslavačke županije. HDZ, HSS i njihova koalicija prema očekivanju kandidirala je Ivu Žinića, HSP, koji je u ovoj županiji bio plaćenik bivše županice Lovrić, sa zadatkom osiguranja njene pozicije i vladajuće pozicije SDP-a, odnosno njenog krila te stranke kandidirao je Peju Trgovčevića . I sada dolazimo do letećeg cirkusa SDP-a, koji je kandidirao za župana Davorka Vidovića, te ga istovremeno sabotirao, postavivši zajedno s koalicijskim partnerom, HNS-om, za njegove zamjenike, dosadašnje županičine zamjenike HNS-ovca Ivana Nekvapila i SDP-ovca Zdenka Vahovca!! Ovim politički samoubilačkim potezom, SDP je pokazao kako ni danas nema snage odstraniti županičinu administraciju, te kako na žalost kandidatura Davorka Vidovića, ne znači ništa, ni promjenu, ni odmak od samodostatne političke oligarhije koja je doslovno zahvatila ovu siromašnu županiju kao karcinom. Dva županičina manekena i ukrasa, Nekvapil i Vahovec, tako se opet smješkaju sa naslovnica i s portala,, doduše između njih sada stoji Vidović, umjesto Merzelove. Kakvu poruku SDP, odnosno današnja politika šalje ovime građanima??? Jednostavnu, uopće nas ne zanima što mislite, jednostavno morate glasovati za nas, jer će inače doći HDZ i pokrast će vam sve što imate i odnijeti kokoši iz kokošinjca i šunku s tavana.

Nekako nam se čini da ta priča ima sve manje uporišta u stvarnosti, te da ovakav glup potez SDP-a, može samo pomoći HDZ-u, koji je krenuo umjereno i očekivano, s Žinićem, koji je smiren, nenametljiv, proeuropske vanjštine. Davorko Vidović gubi sa dva zamjenika Marine Lovrić Merzel pored sebe, svu komparativnu prednost koju je imao, jer potpuno je jasno, da bi politički bilo mudro i imenovanjem dva nova lica koja bi išla na predizborni poster građanima poručiti kako je govoto s dosadašnjim županičinim kadrovima i njenim načinom vladanja, no dogodilo se upravo suprotno. Nekvapil je tako održao tiskovnu na kojoj je povukao svoju  kandidaturu ispred HNS-a, te podržao SDP-ova kandidata. Kakav proziran igrokaz za građane, to je čak mogli bismo reći čisto ruganje i pokušaj ismijavanja građana, od strane HNS-a, pa svakome je sasvim jasno da je kandidatura Nekvapila, samo potez kojim bi se zacementirala njegova želja da bude i dalje dožupan na listi novog kandidata SDP-a. Zašto mediji uglavnom šute o činjenici što bi se to dogodilo da je HNS išao samostalno na izbore, što nije bila opcija ni u jednom jedinom trenutku, već izigravanje građana i predstava za stranačke članove? HNS i njihov tobožnji knadidat za župana, dakle Ivan Nekvapil, ne samo da ne bi dobili izbore, već bi prošli s tako malim postotkom, da se više ne bi mogli ni pojaviti u javnosti u dosadašnjem sazivu.

Teško je sada kazati nešto pametno, SDP je ostao dosljedan svojoj nedosljednosti, HSP je pokazao kao i obično čisto licemjerje i svoju jedinu sposobnost, a to je politička trgovina i nemoral, dok je jedino koalicija desnog centra koju predvodi HDZ i HSS, ostala zapravo na političkom pravcu koji su i zacrtali, odnosno koji se od njih i očekivao. Kakav je nakazni , mutirani politički organizam bivša županica ostavila iza sebe jasno se vidi. HSLS, koji je i u Kutini i na državnoj razini dio koalicije desnog centra ima odmetnutu županijsku organizaciju koja je odavno kupljenja novcem i položajima od strane Crvene barunice, a motor bolesne tvorevine činili su HSP-ovci, koji su županicu održavali svojim rukama na vlasti, a ona njima za uzvrat osiguravala plaće savjetnika, a bilo je tu kažu mnogi i svakakvih drugih usluga, od pozicija , zapošljavanja i tome slično…

Jedno je na koncu današnjeg dana jasno, prva jesenska noć 2014, bit će prohladna, a SDP u županiji nudi građanima kofer s već dobro poznatim artiklima, jedino se nosač tog kofera promjenio..reda radi…

 

kutinanews @ 22:10 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare


U središtu Kutine, volonteri građanske inicijative U ime obitelji danas su prikupljali potpise građana kojima bi se omogućilo pokretanje referenduma za izravni izbor zastupnika u Hrvatski Sabor. Naime, ideja je da se i na parlamentarnim izborima izmjeni dosadašnja praksa i zakon, te se zastupnici biraju preferencijalnim glasovima, odnosno ulaze u Sabor izravnim brojem glasova građana i zaokruživanjem imena i prezimena, a ne brojki na listama. Ovakav sustav onemogućuje u cijelosti zloupotrebljen dosadašnji sustav, koji je daleko od demokratskog milijunima svjetlosnih godina, a omogućava da vlast obnašaju osobe i stranke bez ikakve podrške birača i građana, najnoviji slučaj imamo i na zadnjim lokalnim izborima , a kako izgledaju političke igrice i igre, te obmana birača kakvu omogućava dosadašnji način biranja zorno pokazuju i izvanredni izbori za župana. Naravno ovu inicijativu ne podržava ni jedna od dvije najveće partije u zemlji , dakle ni HDZ , ni SDP, a nije ni čudo, jer svaki izravni izbor, transparentan rad i kontrola birača tko će uči u tijela izvršne vlasti, ne dogovora većini domaćih političkih stranaka ogrezlih u nepotizam, politički inžinjering i manipulaciju državnom, građanima i resursima…

kutinanews @ 14:06 |Komentiraj | Komentari: 0


I sada dolazimo do izbora za novog župana, SDP je ovog puta iznenadio političke suparnike utoliko što je naizgledniji kandidat te stranke za osobu koja će iduće dvije i pol godine voditi županiju nakon odlaska “crvene barunice” Davorko Vidović, osoba koja nije bila pripadnik ni Milanovićeve, a ni struje županice Merzel. No donosi li to u slučaju pobjede preokret u ponašanju SDP-a u ovoj županiji? Prema svemu sudeći, ne. Naime koliko god Vidović bio drugačiji od svojih prethodnika, ipak je kandidat stranke, dakle SDP-a. Na njega će se vršiti pritisak da dio prethodne garniture usvoji, prigrli i ostavi kao svoje bliske suradnike..u tom slučaju, prošla baba s kolačima, sve uzalud. Primjer koliko je vlast slatka, a pamet kratka, pokazuje upravo HNS, čiji se županijski i kutinski gradski čelnik Ivan Nekvapil, tragikomičnim spinovima sam samcat kandidirao ispred te stranke kao kandidat, svjedoči samo jednom jedinom cilju i osobnoj težnji upravo Nekvapila, a ta je: JA MORAM OSTATI DOŽUPAN… Kako izgleda plan tog kutinskog HNS-ovca koji je u svom gradu stranku doveo do stanja tragikomične skupine lokalnih kompromitiranih poltrona Rudićeve struje gradskog SDP-a? Vrlo jednostavan, temeljem koalicijskog sporazuma na državnoj razini između HNS-a i SDP-a, kao strateških partnera, te dogovorom o razdiobi vlasti i funkcija, Nekvapil će tražiti mjesto dožupana, bez obzira tko bio kandidat SDP-a, ukoliko ovaj uspije proći na izborima. Slično će tražiti i drugi zamjenik bivše županice Lovrić Merzel, Zdenko Vahovec SDP, samo što će on imati manje šanse, ukoliko Vidović odluči da barem jedan od zamjenika bude njegov čovjek od povjerenja, a ne zamjenik bivše županice. Dakle u svakom slučaju eventualnom pobjedom na izborima, osim dolaska novog SDP-ova župana na vlast, ništa se neće promjeniti, a mi ćemo i dalje u tom slučaju gledati kako nam se gradom i županijom o našem trošku prešetavaju i vozikaju bliski suradnici županice..

Čak i da se Vidović, nekim slučajem izbori za to da sam odredi svoje zamjenike na listi, a da to ne budu dosadašnja dvojica Nekvapil i Vahovec, što je sa županijskom skupštinom, koju drže na okupu jedva jedvice, županičini potkupljeni igrači HSP-a, te odmetnuti ogranak HSLS-a?? Dakle  da sumiramo, s nastavkom SDP-ove nategnute dominacije županijom , ništa se dobroga, niti radikalno novoga neće dogoditi. Teško je ne primjetiti kako je put ka urušavanju koruptivnog i nedogovornog sustava u ovom slučaju zapravo pobjeda SDP-ovih političkih oponenata HDZ-a, odnosno Ive Žinića, preko kojega će koalicija desnog centra , pokušati istjerati ostatke županičine političke mašinerije, kako bi učvrstili vlast. Ne zaboravimo da HDZ nije imao župana u Sisačko-moslavačkoj županiji od odlaska Đure Brodarca. Pitanje je , naravno hoće li HDZ i HSS, poučeni situacijom koju je stvorio SDP u županiji , okrenuti ploču, pa pokušati u slučaju pobjede biti konstruktivna vlast. I pobjedom Žinića ostaje međutim problem županijske skupštine , u kojoj vlada županičin politički sustav. U slučaju dolaska na mjesto župana Ive Žinića, definitivno nastupaju dodatni problemi za kutinski režim koji je izravno potekao iz škole Marine Lovrić Merzel, a koji vodi gradonačelnik Andrija Rudić, koji je pokazao toliku količinu bahatosti, ali i političkog amaterizma , no i doveo grad u takvo stanje šoka i nevjerice, kakvo nitko prije nije vidio, te mu je rejting pao tako brzo, kao lišće u jesen nakon prvog jačeg mraza. Zapošljavnje kakvo provodi SDP u Kutini, na račun grada, a s ciljem uspostave apsolutne većine u gradskom vijeću, čisti je primjer političkog nepotizma i nemorala, ali i nanošenja financijske štete, koji sigurno neće ostati nezapažen, ali i nekažnjen. S druge strane tu su i brojne potencijalne afere, poput sumnjivog punjenja bazena vodom, raskalašnog života i stalnih putovanja gradske elite, na čelu s gradonačelnikom javna omalovažavanja oporbe i građana, kroz tvrdnje kako se “lamrda”, ismijavanja na gradskom vijeću političkih oponenata, ruganje, podsmjeh, vođenje sjednice, javni cinizam, isprazne govorancije, prozirna demagogija… istovremeno nema nikakvih pozitivnih rezultata ni na jednom jedinom polju, od oporavka gospodarstva nema ni traga. Dolazak HDZ-ova župana zasigurno bi još više izolirao kutinski režim, koji ionako nema baš neku podršku ni na državnoj razini.Koliko su pregovori na SDP-ovoj strani teški i mučni svjedoči i podatak, kako se još uvijek, iako je kampanja počela službeno ne zna tko će biti na listi s SDP-ovom kandidatom za dožupana ovog trenutka… Tko ide samostalno, tko i kako će se ponašati u županijskoj skupštini nakon izbora i ustoličenja novog župana. Svi pokazatelji, kao i neke interne ankete prednost daju HDZ-ovom kandidatu Žiniću, no borba će biti neizvjesna i teška, s malim razlikama u konačnici, kažu stručnjaci za lokalnu i županijsku politiku, da iskoristimo on staru, u pitanju su nijanse…uglavnom blijedih boja….

I za kraj u stilu tabloida, pitanje svih pitanja, a za koga će glasovati bivša županica Marina Lovrić Merzel?
kutinanews @ 14:03 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, rujan 21, 2014


Nekoliko sunčanih sati, i zadnja tri dana podsjetila su na svu ljepotu kraja ljeta, te ulazak jeseni na vrata. Na žalost slike poput ove snimljene od jednog našeg čitatelja tijekom ranog popodneva u Selištu pored Kutine, ove su godine rijetkost. Najviše tmurnih i kišnih dana u posljednjih stotinjak godina, možda nas sve skupa nauče cijeniti prirodne ljepote i sunčane dane..te izvuku iz stanova i kuća. Takozvano ” bablje ljeto”, ukoliko imamo sreće da u to vrijeme rujna, pa i dijela listopada imamo lijepo i sunčano vrijeme, jedno je od naljepših razdoblja tijekom godine. Žive boje, ugodna temperatura, raskoš koju nudi priroda, ostavljaju bez daha. No kako to ove godine biva, sunčani dani neće navodno potrajati, te se već sutra očekuje nastavak nestabilnog vremena. Stoga uživajte u svakom lijepom danu, bez FB-a, bez boravka u zatvorenom prostoru, vijesti  na kutinanews mreži mogu čekati i večernje sate, zar ne? :)

kutinanews @ 20:29 |Komentiraj | Komentari: 0


 

na slici; primjer reciklažnog dvorišta, kakvo EKO Moslavina još nema

 

Naša  suradnica donosi osvrt na događaje u tvrtki EKO Moslavina, u kojem se dotiče marketinških napisa u letku trgovačkog centra u kojemu se može naslutiti plan današnjeg direktora te tvrtke koja se u javnosti spominje od dolaska SDP-ove koalicije na vlast u Kutini, te instaliranja direktora Slavka Sokola, povučenog na to mjesto iz mirovine u čak tri sporna detalja. Prvi se odnosi na nevjerojatnu priču s tvrtkom ECOgraden koja se nakon tri poništena natječaja zbog uočenih nepravilnosti propala, zatim s sumnjivom degradacijom i smjenom bivše direktorice koja je ukazivala na nezakonitosti i probleme, te na koncu priča o političkoj sistematizaciji kojom su otvorena nepotrebna, za poslovanje tvrtke i štetna nova radna mjesta na koja su zaposleni gradski vijećnik SDP-a, bez ikakvog znanja i potrebne stručne spreme Miodrag Mišljen, te sin zamjenika predsjednika HNS-a i gradskog vijećnika Vladmira Rumišeka. Prije no što pročitate osvrt naše suradnice, želimo vam skrenuti i pozornost , kako ćemo  sutra direktoru poduzeća EKO Moslavina, proslijediti i e-mail na uvid,  koji je došao sa službene adrese iz Eko Moslavine , na našu adresu, a u kojemu se za rad na Kutinanews mreži proziva jedan od naših bivših suradnika, koji je trenutno neaktivan, zbog političkog angažmana, te zaposlenica tvrtke Eko Moslavina. Vrlo je znakovito kako imamo izjavu i spremnost svjedočenja osobe koja je u vrijeme kada je na našu adresu poslan sporni e-mail iz tvrtke Eko Moslavina, osoba koja koristi službeni mail bila na pauzi izvan tvrtke u društvu , čime se nesporno može zaključiti kako je netko od uposlenika neovlašteno koristio računalo i e-mail svog kolege iz tvrtke kako bi slao pretenciozni mail, na adresu Kutinanews mreže i time pokušao vršiti pritisak na slobodu govora i medije.Ovih dana imate priliku pročitati članak Eko Moslavine d.o.o. u Kauflandovim novinama koji bi trebao biti edukativne prirode no on je sve samo ne to!?

Naime, direktor Eko Moslavine d.o.o. pomoću lokalnog novinara kojeg Eko Moslavina d.o.o. plaća za to, koristi prostor u novinama za osobni obračun sa bivšim direktorima te tvrtke.

U članku, koji bi trebao služiti za edukaciju građana, a ne osobne obračune, piše da bi da je projekt reciklažnog dvorišta i pogona zaživio građani morali plaćati megalomanske planove te da je prijedlog građana da reciklažno dvorište bude u Zagrebačkoj 1. Uistinu je smiješno što svoje osobne ideje direktor tvrtke pokušava progurati kao ideje građana, a zapravo su to ideje vladajućih, samo što nitko nije naglasio da će za to tvrtka morati izdvojiti pozamašna financijska sredstva kako bi se ponovno platili projekti zbog promjene lokacije.

U članku se također navodi kako je istekla lokacijska dozvola, no prava je istina koliko doznajemo, da su se planovi mijenjali kako bi se upravo ispunile zamisli oko pristupne ceste tvrtke Ecogarden d.o.o. koja je neslavno propala, a zbog koje je Eko Moslavina trebala platiti višemilijunski iznos kako bi sa 60% sufinancirala cestu koja je zapravo bila potrebna samo zbog Ecogardena.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da direktor Eko Moslavine d.o.o. nije postavljen od strane gradonačelnika na tu funkciju da bi popeglao Ecogarden i zaposlio Miodraga Mišljena, Branka Rumišeka i Tomislava Krznarića već se može zamijetiti da dotični gospodin ima namjeru i uplesti svoje prste u izgradnju pogona i reciklažnog dvorišta.

Podsjetimo samo da su sve jedinice lokalne samouprave bile dužne do polovice srpnja 2014. godine barem započeti izgradnju reciklažnih dvorišta no iz Eko Moslavine d.o.o. nam potvrđuju da direktor te tvrtke još razmišlja o lokaciji, a trenutno je zamisao da bi se reciklažno dvorište formiralo u Zagrebačkoj 1 na česticama koje su u vlasništvu tvrtke Moslavina d.o.o..

M.C.

kutinanews @ 20:14 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, rujan 19, 2014


 

Danas smo zatekli u Katoličkim Čairama ekipu mještana kako vrše finalne radove na dovršetku autobusnog stajališta za djecu, postavljaju pleksiglas, te ugrađuju klupu za sjedenje. Ovo nije samo lokalna priča i fenomen udruživanja građana kada vlasti ne žele i neće pomoći, već globalna priča o sumraku hrvatskog društva i glibu u koji je upala domaća, pa i lokalna politika. Autobusno stajalište prisjetimo se napravili su u cijelosti mještani koje je organizirao kutinski aktivist Robert Šeić, rodom iz tog sela, jer nekoliko djece godinama je u nenormalnim uvijetima čekalo autobus na cesti bez zaklona, bez ikakvog suosjećanja lokalnih političara kojima su se obratili nekoliko puta za pomoć. Prije nešto manje od dva mjeseca svu besćutnost i bahatost ljudi koji čine izvršnu vlast pokazao je gradonačelnik Kutine, koji je jednostavno odbio postaviti stajalište za djecu , čak i nakon što su mještani pristali sami obaviti zemljane radove i izbetonirati podlogu za konstrukciju o svom trošku, pravdajući se prenapregnutošću proračuna. Stajalište je procjenjeno na 20-tak tisuća kn. Ovo je bila kap koja je prelila čašu mještanima i izgradili su ju sami, prema svim propisanim standardima, prema datim mjerama, od najkvalitetnijeg materijala, uz pomoć donacija i pomoći ljudi za samo 6 tisuća kuna!!!! Nevjerojatna je to priča, ako znamo da je potpuno nepotrebno zapošljavanje stranačkih ljudi na račun grada proračun oštetila i tek će ga oštetiti za milijunske iznose.U ovom gradu domaći političari jasno ocrtavaju do kojega je stupnja degradacije došla domaća politika i društvo, naime potpuno je normalno koristiti vlast i položaj da bi se prigrabila nezaslužena radna mjesta pored 2000 nezaposlenih, normalno je i potrošiti tisuće kuna na putovanja i raskalašenost, priredbe, koncerte, vozikanje na gradski račun, ali nikako nije pomoći običnoj školskoj djeci u perifernom naselju. Očito je da naši političari diljem zemlje, poput ovih kutinskih smatraju kako obnašati vlast znači , zaposliti već zaposlenog sina na trošak grada i gradskog poduzeća, zaposliti stranačkog čovjeka i vijećnika koji nema ama baš ni trunke srama na radno mjesto za koje nije obučen, na trošak poduzeća i grada, otići na poplavljena područja i tamo čestitati zbunjenim i izmorenim vatrogascima i volonterima i rukovati se na čuđenje istih, a nakon toga prijetiti policijom medijima i divljati uokolo i provoditi osobne istrage, jer javnost ne želi lažnu sliku i cenzuru, već istinu!!! Priča o stajalištu izgrađenom rukama samih građana, a na sramotu gradskih vlasti koju ista nikako i nikada neće moći obrisati sa svojih lica, priča je koja je upotrebljiva u svakom kutku ove zemlje. Ova priča svjedoči kako se može ustati i pokazati političarima koliko su bijedni, koliko su nevažni i koliko su zastranili od naroda, i pokazati im ono što nikada nisu imali u mislima kada su izlazili na izbore, a to je rad za opće dobro, pomoć čovjeku, pojedincu, susjedu, zajednici.

Bivši gradonačelnik Kutine u nekoliko je navrata bez imalo okolišanja barem javno rekao kolika točno ima primanja, odnosno kolika je njegova plaća, a kolika je plaća njegovog sljednika , današnjeg gradonačelnika, kolika je plaća njegovog zamjenika profesionalca, kolike su plaće pročelnika, novouposlenih u gradskim tvrtkama… I dok se vlada RH u panici za ostanak na svojim pozicijama počela grčevito busati u prsa kako će štednja postati realnost, u Kutini se jedino troši. I zato, pored jednog nepotrebno zaposlenog i već prije sa sigurnim radnim odnosom na račun građana, nema za autobusno stajalište za dječicu. Kakav je mentalni sklop u glavama ljudi koji su izabrani da nas zastupaju, bojimo se i znati ponekad. Ljudi koji su u Katoličkim Čairama pored Kutine, izgradili prekrasnu autobusnu stanicu, nezaposleni su u većini slučajeva, bore se iz dana u dan za koru kruha, imaju djecu, dane provode u skromnim uvijetima i radeći teško , ali znalački na povremenim poslovima kako bi se prehranili, i nisu štedjeli ni truda, ni ono malo što su imali kako bi pomogli djeci, a ljudi koji se šepure ulicama Kutine i vire sa svojih portala i tv ekrana, troše na naš račun, hladnokrvno odbijaju pomoći ljudima zbog kojih i uživaju u raskoši u doba najgore krize društva i gospodarstva ikada u novijoj povijesti. Za dečka koji je bez ijedne jedine greške, savršeno zavario konstrukciju nadstrenišce u navedenom selu, koji zna od potpuno karamboliranog vozila napraviti preradu u punom sjaju kakve gledamo na tv, svojim rukama, s nekoliko alatki i malo boje, koji može uzeti bilo kakav komad drveta i do njega učiniti bilo koji predmet…za njega nema posla ni budućnosti, ali ima za SDP-ovog bahatog gradskog vijećnika koji uz dobar posao, dobiva posao na račun grada jer je 18 godina član partije???
Da farsa bude zaokružena, nedostajalo je jedino da kada su ti siromašni, vrijedni i pošteni ljudi, završili s poslom, do njih dođe zamjenik gradonačelnika Kutine i čestita im što su napravili posao, za koji je on plaćen da ga odradi i pomogne!!!! Da je svaki od koalicijskih dužnosnika koji se bahate zadnjih 14 mjeseci Kutinom, izdvojio 500 kuna za materijal, donio ljudima lijepu riječ, komad kruha i piće, i tako svaki mjesec, u Kutini do kraja mandata bi sva djeca imala krov nad glavom dok čekaju bus, svaki seoski dom imao bi nove zavijese, posuđe i pokrpan krov, a ti političari, mirnu savijest i sljedeći mandat. Ovako, je priča o autobusnoj nadstrešnici u Katoličkim Čairama, priča o snazi običnog čovjeka i sramotnom u grabež i sebičnost ogrezlom liku i djelu domaćeg političara, koji nakon dolaska na vlast postaje neko mračno, samodopadno biće koje izgriza i na posljetku gubi svaki trag čovjeka u sebi…postaje nekakav trol, ili goblin , koji svija gnijezdo u namračnijoj nutrini ljudske izopačenosti i zla. Priča o izgradnji nadstrešnice, priča je o moralnoj pobjedi malog čovjeka Davida, nad velikim i zlim Golijatom hrvatske lokalne politike..policajcem otuđenog i izvitoprenog društva koje ljude koji ga hrane smatra bezvrijednim bićima iz neke niže kaste…


kutinanews @ 23:19 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 18, 2014
 Ova će godina biti upamćena kao jedna od klimatski najgorih godina ikada na našem području. Broj kišnih dana i količine oborina nazivaju  se višestoljetnim, a s poplavama je po prvi puta nakon više desetljeća bila suočena i okolica Kutine, u svibnju, a nakon toga i sada u prvoj polovici rujna. Proizvođači hrane, povrća, voća, ali i žitarica znatno su pogođeni, a utjecaj klimatski nepovoljne godine već se može osjetiti i na cijenama, unatoč neki tvrdnjama kako do toga neće doći. Sve je više i pobornika teorije kako je ovakva klima na našem podneblju ne samo posljedica globalnog zatopljenja, već i ljudskih ruku, pa se na veliko govori i o famoznom haarp projektu, namjenom izazivanju vremenskih anomalija i slično. HAARP ili ne , našim se poljoprivrednicima ova godina sigurno po ničemu dobrom neće urezati u pamćenje. Na redu su i berbe grožđa, a Moslavina kao poznati vinogradarski i vinarski kraj i na tom će polju osjetiti svu težinu kišne i klimatski očajne godine. Vinogradari se već na veliko žale na smanjen udio sladora u grožđu, na razne bolesti i slab urod. Danas smo praktički prvi puta od početka mjeseca imali čitav jedan dan bez oborina i sa stabilnim i uglavnom sunčanim vremenom, koje se ako su prognoze točne može očekivati još barem jedan do dva dana. Ipak sve je to slaba utjeha , mnogima koji su uložili veliki trud i sredstva u uzgoj vinograda, voćnjaka, ili nekih drugih kultura. Progonoziranje na duge staze, postao je nezahvalan posao, a nada u barem ostatak jeseni u okrilju ljepšeg vremena postoji. Stručnjaci sve više upozoravaju kako bi još jedna godina poput ove, ipak dovela do velikog potresa na tržištu poljoprivrednih proizvoda, rasta cijena, što bi dodatno smanjilo ionako slabu potrošnju i kupovnu moć građana.

kutinanews @ 23:29 |Komentiraj | Komentari: 0


 

Nadvožnjak iznad  željezničke pruge u smjeru izlaska na autocestu, jedan je od najprometnijih mostovnih objekata u gradu Kutini. Naš čitatelj A.Z., čiji su podaci poznati redakciji, sumnja u sigurnost ovog objekta , te njegovu sigurnost, na što je kaže više puta ukazivao nadzležnim službama. Naš čiattelj tako kaže sljedeće u svom pismu Kutinanews mreži;

U razdoblju od 2011-2013.g od strane građevinske firme “Carin” vršena je obnova gore navedenog nadvožnjaka.Prvo je rađen gornji dio asfaltne površine pa kad su popucali nosivi stupovi  zbog poremećaja statike (propuštan promet jednim prometnim trakom dok su vršeni radovi na drugom prometnom traku), onda su se sjetili obnavljati podvozje,nosive grede i stupove nosive konstrukcije. Poprečne grede na nosivim stupovima su popucale, a armaturna konstrukcija hrđava i na određenim djelovima trula (po rječima radnika)., Radovi na podvozju su rađeni površno- visokotlačnim mlaznicama su odbijani komadi betona i ručno navlačeni novi sloj preko pukotina. Po riječima radnika, nadvožnjak je trebalo srušiti i napraviti novi ali im je nadzor koji je dolazio iz Siska rekao kako da rade.

Naš čitatelj također se pita-;

Koliko li je novaca utrošeno u adaptaciju???
Premda je nadvožnjak rađen prije 40-tak godina bilo bi zanimljivo provjeriti na koliko je atestirana nosivost-navodno je prije dosta godina na prilazu nadvožnjaku stajao znak dopuštene težine do 7.5t pa je maknut,a sada preko istog prelaze tereti koji višestruko premašuju navedeno.
Ako nadvožnjak posjeduje građevinsku dozvolu zašto na isti nisu stavili bukobrane ,premda se isti nalazi uz naselje… a potrebu za navedene bukobrane sam navodio u pismenu prema HC Sisak prije 6 godina.
Pola zemljišta na kojem se nalazi nadvožnjak je u vlasništvu države , a pola u vlasništvu grada što je vidljivo i na katastarskim česticama: 7831/1, 7814/2, 5380, 7847/1.
Obratite pozornost na rasvjetu koja se nalazi na nadvožnjaku…dva rasvjetna stupa su u potpunosti uklonjena…štedna struje ili problemi sa električnim instalacijama zbog prodora vlage-oborinskih padalina.
Da stvar bude zanimljivija, naš sugrađanin, tvrdi us vom pismu kako se već mnogo puta u proteklom dužem vremenskom razdoblju raspitivao na raznim mjestima i ukazivao na svoje sumnje u sigurnost nadvožnjaka, no do danas nema odgovore na mnoge stvari i upite koje je postavljao, tako kaže i sljedeće;  

Unazad 6 godina od kad upozoravam na stanje kad su popucali nosivi stupovi nadvožnjaka ,ne postojanje odvodnog kanala slivnih voda sa nadvožnjaka,ne postojanje bukobrana…zadnji odgovor nakon završenih radova na podvozju nadvožnjaka bio je od inspekcija cesta zg u kojem navode da su izašli na teren i da je po dokumentaciji napravljeno u skladu sa propisima.
A ja kažem opet-papir trpi.
Apsurd je da nadležnost nad nadvožnjakom po mojim saznanjima ima čak četri ministarstva i svi vole igrati ping pong…a ja sam loptica

Uglavnom , građevinsku od nadvožnjaka  nisam vidio…slušao sam “pričam ti priču” od da je dozvola u zg do da je dozvola u gradu….i sumnjam da postoji.

M.Z.

 

kutinanews @ 22:42 |Komentiraj | Komentari: 0
Naša stalna suradnica u svojoj kolumni postavlja pitanje vjerodostojnosti izjava i načina rada naših gradskih dužnosnika. Ovaj puta govori o zamjeniku gradonačelnika Kutine Damiru Petraviću, čovjeku koji kritizira djelovanje građana na web-u, koji je u samo nekoliko godina političke karijere promijenio ne samo nekoliko političkih opcija, već je i ideološki skretao u posve različitim smjerovima… Nakon posljednjeg saznanja kako državno povjerenstvo za sukob interesa protiv njega provodi postupak zbog sumnje u sukob interesa, postavlja se sve više pitanja , vjerodostojnosti rada i djelovanja ne samo D.Petravića, već i mnogih drugih dužnosnika…Podsjetimo se….D. Petravić bušilicom provalio u ured bivše ravnateljice Doma umirovljenika u Sisku

Općinski sud u Sisku je u prosincu 2008. godine donio presudu kojom se poništava prošlogodišnja odluka Upravnog vijeća sisačkog Doma za starije i nemoćne osobe o izvanrednom otkazu tadašnjoj ravnateljici Ini Stašević.U presudi stoji. kako se mr.sc. Ina Stašević mora vratiti na posao u roku od osam dana, te podmiriti sudske troškove kao i nadoknaditi primanja od dana otkaza do danas. Ukupni se iznos, kojeg bi sisački Dom za starije i nemoćne trebao isplatiti, penje na nekoliko stotina tisuća kuna.

-Da, to je istina. Ja sam oko toga već razgovarala s predstavnicima Doma i županije i svi smo se složili da bi bilo najpovoljnije za sve da se ne ulaže žalba na ovu odluku sisačkog suda već da se izvrši nagodba koju sam ja predložila. Do svega ovog je došlo potpuno nepotrebno i, presudom dokazanao, na nezakonit način, čime mi je učinjena velika nepravda, a županiji veliki troškovi. – rekla je Ina Stašević.Predsjednik Upravnog vijeća sisačkog Doma za starije i nemoćne Damir Petravić potvrdio nam je informaciju o sudskoj presudi, no smatra da nisu pogriješili odlukom o izvanrednom otkazu.

-Istina je da je sisački sud odlučio u korist Ine Stašević, no nezadovoljni smo tom odlukom suda koji nije uopće raspravljao o činjeničnom stanju razloga otkaza mr. Stašević, već je presuda donesena na osnovi jedne naše proceduralne greške. Smatram da smo bili donijeli ispravnu odluku jer je ona kršila zakon pritiskom na Radničko vijeće Doma te prilikom postupaka javne nabave nekih uređaja.No potvrdio je proceduralnu grešku te je stoga u četvrtak Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne Sisak odlučilo pokrenuti proces nagodbe s bivšom ravnateljicom.  Podsjetimo,  Inu Stašević je u srpnju 2007. godine smijenio HSS u suradnji s oporbom u Županijskoj skupštini – HDZ-om i HSP-om, dok su ostali članovi vladajuće koalicije bile protiv njene smjene.(izvor http://www.sisak.info)

Kada počnete „surfati po internetu“ odmah ćete uočiti da sve članke naslova „Petravić bušilicom provalio u ured bivše ravnateljice Doma umirovljenika“ sredinom srpnja 2007.godine, ne možete otvoriti, kako bi se podsjetili detalja kako je Damir Petravić (tada predsjednik Upravnog vijeća Doma umirovljenika), koji je tada bio član HSS-a, provalio bušilicom u ured ravnateljice, a to je očito kako se gore navodi u članku nazvao „proceduralnom pogreškom“ zbog koje je Županija odnosno Dom morao isplatiti nekoliko stotina tisuća kuna što stoji u navodima www.sisak.info

Prisjetimo se i kako je D.Petravić, promjenio u jednom mandatu gotovo tri strane, te od umjerenog desničara i HSS-ovca, postao nezavisni kandidat SDP-ove koalicije te na taj način osigurao sebi još jedan mandat vijećnika, da bi u pola mandata prešao na stranu HNS-a, dakle opet unutar SDP-ove koalcije.

Prisjetimo se i članka koji je 26. siječnja 2012. objavljen na www.kutina.in u kojem piše o razlozima prelaska D.Petravića u HNS:

„U svojoj izjavi Damir Petravić želi na ovaj način upoznati građane grada Kutine sa svojom odlukom. Ona je motivirana da svojim radom kroz stranačke strukture, te kao i do sada radom  na terenu doprinosi boljitku građana našega grada. Petravić ističe da će stranačkim angažiranjem u HNS-u još više moći ukazivati i pridonositi rješavanju gorućih problema grada Kutine. ( izvor:www.kutina.in)

Prisjetimo se i članka koji je 08. srpnja 2010. objavljen na http://www.večernji.hr u kojem piše o korištenju službenog automobila u privatne svrhe čiji je predvodnik te „akcije“ bio upravo D.Petravić:

„Dva odvojena slučaja korištenja službenih automobila u Petrinji i Kutini uzbunila su javnost. Naime, kutinska oporba objavila je fotografiju snimljenu mobitelom koja pokazuje da se službeni automobil u vlasništvu gradske tvrtke Moslavina d.o.o., koji koristi direktor tvrtke Moslavina d.o.o.u subotu, 26. lipnja, našao ispred njegove privatne vikendice na Pagu“.“Oporba osuđuje takav čin trošenja proračunskih sredstava i očekujemo od mjerodavnih i da jasno kažu kako će se taj problem riješiti te tražimo odgovornost zbog ovakvih nesavjesnih postupaka – rekao je vođa oporbe Damir Petravić, podsjetivši na nedavni odgovor gradonačelnika Kutine Davora Žmegača na upit što će se dogoditi ako se dokaže da netko službeni auto koristi u privatne svrhe“. (izvor.www.večernji.hr)

Da li se to D.Petravić zapravo sada ruga nama građanima jer je u oporbi tijekom koje je promijenio gotovo tri strane,ukazivao na svaki propust pozicije procijenite sami,ali tijekom prelaska u HNS, sam je izjavio kako će svojim radom doprinositi boljitku građana,samo ne možemo zapravo utvrditi kako, kada kao prvo uopće politički nije vjerodostojan s obzirom da mijenja političke boje, a isto tako postoje očevici koji ga učestalo vide kako koristi službeni crveni Fiat u privatne svrhe.Pisat ćemo nešto kasnije i o poticajima koje je dobio za zemljište na kojem su posađeni orasi, o kojem smo također već pisali,jer je bilo obraslo ambrozijom.

Nakon što su mnogi građani, vatrogasci, volonteri kontakrirali putem e-maila Kutinanews kako bi obavijestili javnost o događajima na terenu koji je bio ugrožen poplavama, slali slike i slično, gospodin Petravić, iskoristio je svoj položaj prvog čovjeka gradskog stožera, kako bi pokušao javno napasti našu mrežu i građane, zbog navodnih dezinformacija, kojih uopće nije bilo, dapače, sami smo upozoravali da se ne koriste pogrešni termini za pucanje zečijih nasipa i preljevanja nasipa. Prijetio je kaznenim progonom, itd itd, mada su i na samoj mreži građani u svojim javljanjima i komentarima ukazivali na krajnje licemjerno ponašanje upravo gospodina Petravića. O tome kako je službeno protiv njega pokrenuta istraga za mogući sukob interesa od strane državnog povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa, niti se oglasio i samo je vješto prešutio tu činjenicu.

Pokušaji utjecanja na slobodu govora i mišljenja nisu ni danas prestali. Podatke koje smo iznosili dobili smo od ljudi s terena, strogo zabranjujemo vrijeđanje na bilo kojoj osnovi, a javne izvore informacija uvijek i navodimo, baš kao što je slučaj i sada. Stoga je pitanje otkuda upravo kod zamjenika gradonačelnika , gospodina Petravića tolika nervoza, pokušaji da ušutka glas javnosti , te zbog čega? Zapošljavanja u gradskom poduzeću Eko Moslavina u ovakvim uvijetima u gradu zaista nisu u interesu tvrtke, niti čine napredak toj tvrtki, već upravo suprotno, istu dovode u sve težu financijsku situaciju dodatno povećavaju rashode, a smanjuju prihodovnu stranu. Gospodin Petravić nije se ni riječju oglasio ni na činjenicu kako očigledni politički nepotizam postoji u vrhu njegove strake HNS-a, gdje je kutinska javnost svjedok mjesecima duge kampanje gradskog vijećnika Vladimira Rumišeka da se zaposli njegov sin u gradskoj tvrtki u kojoj je prije nekoliko godina i radio, te iz nje otišao uz otpremninu.

Na kakav način profesionalni zamjenik gradonačelnika reagira na kritike građana, te se ponaša prema neistomišljenicima takodjer se može puno govoriti, a tome svjedoče i njegove reakcije na web-u.

Pozivamo gospodina Petravića, dogradonačelnika da shvati ozbiljnost situacije u kojoj se već duže nalazi Grad, koji tone sve dublje. Ignoriranjem apela siromašnih građana i oporbe da je potrebno štedjeti u gradu a ne samo zapošljavati, sigurni smo da više neće imati podršku građana, jer je ovakvo ponašanje, krajnje neodgovorno i neozbiljno.

L.L.
kutinanews @ 19:18 |Komentiraj | Komentari: 0
Anketa
VIJESTI IZ KUTINE SU NAJREALNIJE NA;Brojač posjeta
114118
Facebook
 
Arhiva
« » ožu 2015
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
KtKanal INFO
Nema zapisa.
Index.hr
Nema zapisa.